Vés al contingut
collage_video_crae_vilanova.jpg

Presentació del documental “Un nou horitzó” a les VII Jornades Posem en Joc l'educador/a

collage_video_crae_vilanova.jpg


El dia 14 de novembre es van realitzar a Lleida les VII Jornades Posem en joc l’educador/a amb el títol “Apoderament de l’educador”. Cada jornada suposa la consolidació d’aquest espai de reflexió i debat.

L’objectiu d’aquesta és donar sentit a la feina que es fa en els CRAEs, Centres d’Acollida i Pisos Assistits, i  buscar eines i estratègies per millorar-la i compartir l’experiència personal de cadascú amb la resta d’educadors.

La comissió organitzadora de les jornades va valorar que el CRAE "Llar Vilanova" presentés l’audiovisual “Un nou horitzó”, com a exemple d’apoderament de la tasca dels educadors/es. La presentació del documental va estar a càrrec de l’educador Ricard Minguet.

Presentació Documental Un nou horitzó del CRAE Llar Vilanova

Un nou horitzó

“Un nou horitzó” realitzat pel  CRAE  “Llar Vilanova”, té com a objectiu donar a conèixer el funcionament d’un Centre Residencial d’Acció Educativa. Amb la finalitat d’informar i conscienciar sobre la realitat del mateix, trencant possibles prejudicis vers els infants i/o adolescents que hi viuen.

Mitjançant entrevistes a adolescents que han compartit alguna època de la seva vida al CRAE “Llar Vilanova”, així com, infants i/o adolescents que hi viuen en l’actualitat, es recopilen les diferents vivències i opinions dels joves.

L’audiovisual recull, també, les experiències dels professionals que treballen en el CRAE, voluntaris i altres persones implicades de forma directa i indirecta amb el projecte educatiu.

L'audiovisual, “Un nou horitzó”, vol respondre a les següents qüestions:

  • Què és un Centre Residencial d’Acció Educativa?
  • Qui hi viu?
  • Qui hi treballa?
  • Quines tasques es realitzen en aquests centres residencials?

Donant respostes a aquestes preguntes; el documental vol fer visible la tasca de les entitats que treballem en l’àmbit de la infància, i trencar els possibles prejudicis vers els infants i adolescents que hi conviuen.