Vés al contingut

Joves del Pis "Llar Vilanova" realitzen activitats de voluntariat a altres entitats


El programa de voluntariat de la Llar Vilanova fa un temps que es duu a terme, s’entén com una eina de suport en els processos de socialització, i definició de la pròpia identitat i personalitat en els quals es troben els nois/es. Es tracta de col·laborar, de manera altruista, amb diverses entitats i/o associacions de la zona amb les que estableixen relacions saludables.

A més a través d’aquest programa es propicia que els nois/es desenvolupin competències com: utilització correcta del temps de lleure, prevenció de conductes de risc, adquisició de valors altruistes, responsabilització en l’assistència a activitats, actituds d’implicació personal, reforç de la confiança i seguretat personal, augment de relacions socials i intergeneracionals, reforç d’habilitats socials ...

En el programa de voluntariat participen diversos joves entre 15 i 17 anys en activitats diverses. En els darrers mesos, per exemple, un noi està realitzant tasques de voluntariat al Club de Futbol de Mollerussa:

“Cada dijous a la tarda estic un parell d’hores jugant a futbol amb alguns dels nois que estan allí. Al principi em feia una mica de vergonya, havia de fer com d’entrenador però no coneixia a ningú. Ara ja és diferent, fem partidets i he aprés a tenir més paciència.”

 

Persona i Valors Pis Vilanova Programa Voluntariat Joves

Altres  joves del Pis formen part del projecte “Amics“ de  l’Associació Alba de Tàrrega. L’entitat Alba, és una organització sense ànim de lucre, referent a les terres de Ponent,  que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones amb qualsevol tipus de discapacitat.

Al llarg dels últims mesos, i especialment durant l’estiu, han estat tres els joves del Pis assistit que han participat en alguns dels projectes d’atenció als usuaris: Club esportiu, l’Obrador (elaboració de galetes i dolços), pisos d’autonomia, casalet i colònies (activitats de lleure durant els mesos d’estiu), i restaurant “El gat del Rosal”.  

“Jo m’ho passo molt bé. Ajudo a la cuina principal i cuinem moltíssim menjar; per a l’escola, els pisos, el restaurant, etc. Mai havia estat en una cuina professional. També vaig estar, durant unes setmanes, al casalet. Allà vaig aprendre a fer un munt de tallers i acompanyava a un noi amb cadira de rodes.”

 

 “Al principi ho passava malament, no estava acostumada a fer de monitora o d’ajudant. Els nois i noies em demanaven coses i jo no sabia com actuar. A mesura que van avançant els dies els hi agafes el <truquillo> i ja està. Ric moltíssim i acabo cansadíssima, però noto que estic fent <algo> que m’agrada. Tinc claríssim que vull continuant sent voluntària aquest proper curs, ja que he fet bones relacions que ara no vull perdre”

 

Joves voluntaris del Pis Vilanova Persona i Valors a l'Associació Alba

Aquestes experiències han suposat per als nois i noies un primer contacte amb entitats de caire social, on han d’assumir responsabilitats i comprometre’s amb motivació, per altres, ha estat una continuació del voluntariat que ja havien realitzat durant l’any  a la mateixa associació.

Persona i Valors potencia aquestes experiències a on aprendre i créixer com a persones, a on es desenvolupen les competències a nivell personal i professionals dels joves. En aquesta línea de treball, l’entitat estableix contactes amb diferents entitats i organitzacions de la zona per crear sinergies de col·laboració, per poder oferir activitats de voluntariat que responguin als diferents interessos i motivacions dels joves.

Sí ets una entitat i consideres que el teu programa de voluntariat pot resultar atractiu pels nostres joves, contacta amb Persona i Valors mitjançant aquest formulari. Ara bé, sí vols compartir el teu temps i les teves habilitats per millorar el benestar dels infants, joves i gent gran que atenem a Persona i Valors, et convidem a participar en les diferents activitats que realitzem, informa’t aquí.