Cuines del món

Divendres, 28 Febrer, 2014
Autor: 
Equip Educatiu Infància
Temàtica: 
Alimentació

Amb l’objectiu de conèixer, tastar i descobrir nous gustos i textures; un cop per setmana a la Llar es realitza un sopar o un dinar temàtic. A través del descobriment d’aliments i àpats d’altres zones del món, els infants coneixen les seves costums i tradicions del país. Amb Cuines del món, també es vol motivar als nois a participar i aprendre en la cuina.

Què és treballa en Cuines del mòn?

Pel que fa a les competències a treballar en relació als hàbits alimentaris, treballarem també, les normes de seguretat en la cuina i l’adquisició del màxim d’autonomia alhora de l’elaboració del àpats.

Paral·lelament és treballa en l’elaboració dels àpats diaris que els nois i noies ja realitzen amb l’ajuda de l’educador/a. I també, la utilització correcta dels estris de cuina, mantenint hàbits higiènics essencials. 

Funcionament de l'activitat:

Els nois i noies realitzen una recerca de receptes i trien aquella que els hi resulti més pràctica, econòmica i nutritiva, sempre tenint en compte la temàtica de cuines del món. Després s’adrecen a comprar amb l’equip educatiu tots aquells ingredients necessaris per elaborar la recepta. D’aquesta forma es treballa l’autonomia per anar a comprar, així com, tenir en compte els preus i quantitats dels diferents productes.

Un cop amb tots els ingredients necessaris, les noies i els nois juntament amb l’equip educatiu entren a la cuina i comencen a cuinar el plat.

Finalment, arriba el millor moment! Compartir l’àpat amb la resta de companys i educadors.

 

Comparteix article: