Vés al contingut
Actualitat_Fundació Persona i Valors

Actualitat

Serveis d'atenció a infants i adolescents a la Seu d'Urgell

La Fundació Persona i Valors ofereix dos serveis a la Seu d'Urgell: el PIL (Programa d'Inserció Laboral) i el CRAE (Centre Residencial d'Acció Educativa).

El servei PIL ha iniciat aquest any 2023, per a joves de 16 a 21 anys. El programa ofereix a les persones joves un entorn de convivència, que promou la preparació progressiva cap a la seva autonomia i poder afrontar els reptes de l'emancipació amb èxit.

Els beneficis dels centres de dia per a la gent gran

Les persones grans, a mesura que avança el procés d'envelliment, van perdent independència i requereixen cada cop més atencions i suport especialitzat. Pèrdua de la mobilitat, deteriorament de les habilitats cognitives, solitud no desitjada... són algunes de les situacions habituals associades a aquesta etapa vital.

El benestar emocional de la gent gran a través dels gossos

La Residència i Centre de Dia El Tossalet ha portat a terme un taller de teràpia assistida amb gossos per treballar la memòria i el benestar emocional entre les persones residents. La Boira i la Nata són les dues gosses que han participat en aquest taller que se suma al conjunt d’activitats adaptades als interessos, necessitats i gustos de les persones grans.

Nova residència: El Tossalet per a gent gran

El Tossalet és una nova Residència i Centre de Dia a Cervià de les Garrigues que forma part de la Fundació Persona i Valors. I des de l’any 2011 gestiona la Residència i Centre de Dia Pare Pacífic, al terme municipal de Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell).

La Residència Pare Pacífic celebra 10 anys!

La Residència i Centre de Dia per atenció a persones grans Pare Pacífic celebra el seu 10è aniversari.

Celebrem deu anys d’atenció a les persones grans a Vilanova de Bellpuig. Anys d’arrelament al territori i de participació en la comunitat. Anys de cura i de treball compartit amb les famílies. Anys d’un model d’atenció de qualitat, centrada en les persones i les seves necessitats. També anys d’acompanyament al dol, però amb l’esperit de mantenir viva la petjada de les padrines i els padrins que en concloure el seu cicle de la vida ens han deixat.

La Residència Pare Pacífic ha estat lliure de la COVID_19

Des de l'inici de la pandèmia les persones grans han estat les principals víctimes majoritàries.

A la Residència i Centre de Dia Pare Pacífic, conscients d'aquesta situació d'especial vulnerabilitat sobrevinguda i tan bon punt es va decretar l'estat d'alarma al mes de març de 2020, ens vam posar a treballar de costat, professionals, famílies, comunitat i administracions amb l'objectiu de mantenir-nos lliures de la Covid-19 i protegir-nos d'aquesta pandèmia mentre arribaven les vacunes.

La Llar Vilanova guanya el concurs de gènere

La igualtat de drets i d'oportunitats entre homes i dones, la sensibilització contra el fenomen de les micro violències que es poden donar en la vida quotidiana és transversal en la línia educativa dels centres i serveis gestionats per l'Entitat. Amb l'educació en valors, el canvi d'actituds i comportaments volem contribuir a la creació d'una societat més justa, respectuosa i igualitària.

Revista 2020 CRAE Llar Vilanova

Des de la Fundació Persona i Valors us presentem, com cada any, la revista del CRAE de la Llar Vilanova d'aquest any 2020. No us la podeu perdre!

Si voleu llegir-la i descarregar-la ho podeu fer mitjançant aquest enllaç.

Revista "La Veu dels Petits Vilanovencs - 2019"

Us presentem la nostra revista, la qual mostra un recull de tots aquells moments i experiències viscudes més significatives, articles d’opinió, recomanacions...

Ha estat un treball en equip per part dels membres que formen la comissió i també destacar la participació dels infants i joves.

Esperem us agradi!!!!!

Revista_la_veu_dels_vilanovencs_2019

 

 

12è Aniversari de la Llar Vilanova

El passat 11 de juliol es va celebrar el 12è aniversari del CRAE Llar Vilanova. Després de la gran acollida que vam tenir l’any passat amb la festa de l’escuma a les piscines del municipi, aquest any hem tornat a gaudir d’una festa plena de diversió i rialles, on grans i petits s’ho han passat d’allò més bé aprofitant les altes temperatures per refrescar-nos amb la ja esperada festa de l’escuma.

Teràpia de reminiscència - Juny

Teràpia de reminiscència: recordar a partir de la música.

El passat dissabte dia 22 de juny, les persones grans, de la residència Pare Pacífic, van gaudir d'una activitat musical per part del Duo Musical: Jordis Músic. Amb un repertori molt variat i marxós, els residents van poder escoltar i reconèixer diferents cançons conegudes per tot el grup i es van animar a ballar i a seguir el compàs de la música amb les mans i els peus.

Sortides al mercat

Des de la residència Pare Pacífic, ara que ha començat el bon temps, organitzem sortides setmanals cada dimarts al mercat de la plaça del poble. On hi trobem : parades de fruita i verdura, roba i calçat, articles diversos... És una activitat on podem gaudir d'un passeig tots junts!!!

 

Karaoke i cant a Vilanova de Bellpuig

Dins del programa de dinamització i activitats de la residència de dia de gent gran de Vilanova de Bellpuig s'ha organitzat una activitat de cant i karaoke, dirigida per la psicòloga del centre. Aquesta activitat té com a finalitat mantenir i millorar les habilitats verbals d'avis i àvies, reforçar la memòria, mantenir l'atenció, connectar amb el gaudi de la música i enfortir els vincles afectius del grup.

 

La Veu dels Petits Vilanovencs - 2018

Com cada any i sobre aquestes dades us presentem la nostra revista, la qual mostra un recull de tots aquells moments i experiències viscudes més significatives, articles d’opinió, recomanacions.

Esperem us agradi!!!