Vés al contingut
Testimoni_Fundació Persona i Valors

Testimoni

Consol Feu

- Quant fa que vas iniciar la teva tasca de voluntària?

Vaig començar l’any passat, quan vaig  assabentar-me de la possibilitat de fer de voluntària aquí al CRAE “Llar Vilanova”.

Vaig ajudar a fer deures a una nena que estava a cicle superior de primària. Tot un repte per mi, sempre aprenem de les noves experiències, tot plegat va ser molt profitós  i aquest curs continuem. També vaig treballar amb dos nens més petits. Crec molt en el treball que es pot fer amb els més petits, sobretot, per ajudar-los a descobrir el gust per aprendre. 

 

- Què et va motivar fer el voluntariat?

Estic jubilada i sempre he estat lligada al món de l’educació. Per mi  era una oportunitat poder continuar en contacte  amb educadors i amb nens i nenes i vaig pensar que, fes el que fes, ben segur que m’ompliria  personalment i  que potser podria aportar quelcom de la meva experiència professional.

 

- Què t’aporten els infants?

Inicialment, vaig començar com a mestra de nens tutelats, era molt jove i va ser una experiència molt intensa i difícil. Vaig entendre que se n’havia de saber molt i aprendre molt d’ells per treballar-hi. Ara, amb la perspectiva del temps, puc dir que m’aporten el ser creativa i buscar estratègies  a l’hora d’ensenyar i aprendre. Saber crear un espai de calma i serenitat per transmetre-li al nen o a la nena, la motivació  per aprendre, que arribi  entendre que allò que està aprenent ningú li prendrà, que serà seu, i fer-se capaç de gaudir-ne, tot reconstruint una imatge més positiva d’ell mateix i dels adults que l’acompanyem en aquest procés de fer-se gran.

 

- Com valores la relació que tens amb els educadors/es?

Excel·lent. M’he sentit molt ben acollida. Sempre estan disposats per ajudar, compartir situacions i intercanviar idees sobre cada nen o nena. Una porta oberta a la corresponsabilitat. Desitjo que puguem sumar i que ens puguin viure com un valor afegit a la seva tasca d’educadors i educadores.

 

Crec molt en el treball que es pot fer amb els més petits, sobretot, per ajudar-los a descobrir el gust per aprendre. -

Consol Feu - Voluntaria