Vés al contingut
Teràpia amb gossos_Fundació Persona i Valors

El benestar emocional de la gent gran a través dels gossos

Teràpia amb gossos_Fundació Persona i Valors

La Residència i Centre de Dia El Tossalet ha portat a terme un taller de teràpia assistida amb gossos per treballar la memòria i el benestar emocional entre les persones residents. La Boira i la Nata són les dues gosses que han participat en aquest taller que se suma al conjunt d’activitats adaptades als interessos, necessitats i gustos de les persones grans.

El Tossalet que posa com a centre pal·liar els problemes de salut de les persones grans en la programació de les activitats, ha comptat, en aquesta ocasió, amb la col·laboració de l’Associació Ilerkan, que han portat les gosses Boira i Nata al centre.

La creació d’un espai comunicatiu amb animals afavoreix el contacte i augmenta el sentiment de pertinença a un grup. Les persones residents han gaudit d’una estona de lleure molt divertida i la Boira i la Nata han aprofitat la pluja de carícies infinites. El gos és l’animal ideal per fer aquest tipus de teràpies perquè és més dependent de l’ésser humà i arriba a aprendre i a obeir amb més facilitat que altres animals de companyia. Aquesta teràpia s'està convertint en un mètode cada vegada més acceptat per ajudar a millorar les vides de la gent granEl Tossalet no s’ha volgut quedar enrere.

A l’activació de la memòria i el benestar emocional, s’hi afegeixen altres avantatges com ara la millora de l’estat d’ànim i l’autoestima, la reducció de l’estrès i disminució de la pressió arterial i el foment del bon humor, entre altres.

Teràpia assistida amb gossos

La Residència i Centre de Dia El Tossalet, especialitzada en persones grans amb necessitats específiques, té un concepte familiar, ja que compta amb 22 places per garantir la màxima qualitat d’atenció a les persones residents i 20 places al centre de dia. El centre, situat a Cervià de les Garrigues (Lleida) i gestionat per la Fundació Persona i Valors des del 2021, compta amb un entorn privilegiat, al mig de la natura, i unes instal·lacions noves, espaioses i confortables que permeten desenvolupar múltiples activitats.

El Tossalet ofereix sis serveis d’atenció (fisioteràpia i rehabilitació, mèdic i infermeria, treball i educació social, psicologia i gerontologia, animació sociocultural i teràpia ocupacional) i sis serveis de suport (perruqueria, podologia, cuina casolana, bugaderia, gestió de la dependència i ofici religiós).

La teràpia assistida amb animals s’integra en els serveis d’atenció i persegueix un objectiu curatiu, utilitzant el vincle persona-animal per pal·liar algun problema de salut o dificultats en l'àmbit social. El contacte amb gossos ajuda les persones grans a millorar la salut global aportant beneficis psicològics i físics. Per això aquesta col·laboració amb l’Associació Ilerkan no serà la darrera!