La jornada es va estructurar en tres parts. En primer lloc es va realitzar una xerrada formativa de durada de quatre hores sobre les practiques restauratives, impartida per l’educador Ferran Erra. Se’ns va donar a conèixer i vam poder posar en pràctica tot un conjunt d’eines o respostes que ens serveixen per prevenir o resoldre conflictes i per millorar, reforçar o restaurar les relacions de convivència entre les persones que s’han vist o que es poden veure afectades per aquests conflictes.
En segon lloc vam anar a dinar tots plegats a un restaurant de Camarasa, compartint una estona de diàleg fora de l’àmbit de treball i per finalitzar vam anar a fer una ruta amb kayac pel pantà de Sant Llorenç de Montgai. Vam poder gaudir d’aquest espai natural, contemplant a fauna i la flora i superant els obstacles imprevistos. Va ser un moment de distensió i d’humor ja que vam fer petites curses entre nosaltres, ens vam mullar entre nosaltres, algú va caure al pantà...
Els objectius de la mateixa han estat:
- Enfortir la confiança i la cohesió entre l’equip.
- Produnditzar en la coneixença entre els diferents membres de l’equip.
- Crear relacions, vincles i mantenint-los.
- Fomentar la participación responsable.
- Reparar les relacions quan no van bé.
La valoració de la jornada per part de tot l’equip ha estat molt positiva poden gaudint d’un dia plegats en plena natura en un context no habitual, en el qual s’han pogut dur a terme aprenentatges que afavoreixen les competències professionals a desenvolupar en el dia a dia al CRAE.