Un grup d’infants de la Llar Vilanova visita el Centre d’Art “La Panera” de Lleida.

27 Abril 2014

Amb l’objectiu d’apropar la cultura des de diferents vessants, com ara, les arts visuals, el disseny o la ciència; un grup d’infants de la Llar Vilanova van aprofitar les vacances de Setmana Sant per visitar el Centre d’Art “La Panera” de Lleida.

Primer es va fer una visita a l’exposició “I el mar es va negar a ser terra” de Casilda Sánchez, situada a la sala de les columnes transformada en un viatge aquàtic, un laberint de videoprojeccions de gran format. A on els visitants és veuen submergits en una travessia pel mar i atrapats en una història sense principi ni fi.

A continuació, el grup es va dirigir a l’espai “MiniPanera” a on es programa actualment “La Pera llimonera”. Aquesta varietat de pera característica de Lleida serveix per analitzar el nostre territori i repensar les fruites del camp des del disseny, l’animació o els llibres.

L’objectiu d’aquest espai és conèixer millor la biodiversitat de l’hort de Lleida i quines són les varietats locals mitjançant els colors, les formes, els dissenys i la creativitat.

En aquesta línia el grup van realitzar un taller de “Cespinos”, a partir de llavors de gespa i serradures les noies i nois van crear diferents personatges. Aquests “Cespinos” ja estan a la Llar i ara cal cuidar-los i regar-los per fer-li créixer els cabells.

No podem acabar sense expressar el nostre agraïment al Centre d'Art "La Panera" per oferir-nos l'oportunitat de realitzar aquesta activitat.